Dostępność: Brak

Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.

W książce znajdziesz odpowiedzi na to:

jak dać sobie radę z przygotowaniem zdrowych dań,

dlaczego powszechnie uprawiana pszenica szkodzi zdrowiu i jakie zboża warto spożywać,

jak wł...

  • Liczba stron: 224
  • Wymiary: 209x153 mm
  • EAN: 9788393976904

  Aktualnie niedostępny

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45