
Od lekarza do kucharza
Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.
W książce znajdziesz odpowiedzi na to:
jak dać sobie radę z przygotowaniem zdrowych dań,
dlaczego powszechnie uprawiana pszenica szkodzi zdrowiu i jakie zboża warto spożywać,
jak wł...
- Autorzy: Danuta Myłek
- Wydawnictwo: brak informacji
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: brak informacji
- Liczba stron: 224
- Wymiary: 209x153 mm
- EAN: 9788393976904