Wielkanoc. Kuchnia świąteczna
Początek wiosny, czas nadziei
Święta Wielkiej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza tradycyjnym żurkiem urozmaici uroczysty rodzinny posiłek? Klasyczny pasztet czy jaja z farszem z wędzonego pstrąga, sałatka jarzynowa z domowym majonezem czy szynka ze szparagami... Razem z wiosennym przesileniem rośnie apetyt na słodkości: wyborne mazurki, orzeźwiające paschy i puszyste baby.
Wiele tu przepisów na potrawy, które mogą się stać kulinarnymi inspiracjami w codziennym menu, a elegancko podane na pięknie udekorowanym stole będą wyśmienicie smakować w ten wyjątkowy czas.
- Autorzy: Jolanta Muras
- Wydawnictwo: Świat Książki
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: 2014-03-05
- Liczba stron: 112
- Wymiary: 21x26 cm
- EAN: 9788379434480