-10%
Dostępność: Brak

Słony, słodki, gorzki, kwaśny i UMAMI! Piąty smak jest niczym szósty zmysł. Wykracza ponad doznania zarezerwowane dla podniebienia. Trudno go nazwać, a dla wielu osób jest nieosiągalny. Niektórzy po prostu go mają.
To z nimi rozmawia Łukasz Modelski o kuchni, smakowaniu, piciu, literaturze, historii, miłości, przypadku i zmysłach. Celowo nie ma przy tym stole absolwentów szkół kucharskich. To, można powiedzieć, amatorzy, którzy przerośli niejednego mistrza: Agnieszka Kręglicka restauratorka i dziennikarka, Anne Applebaum laureatka Pulitzera, prywatnie żona Radosława Sikorskiego, Aleksandra Seghi blogerka zakochana we włoskiej kuchni, autorka Smaków Toskanii, Carl Honor piewca powolności, Carlo Petrini twórca międzynarodowego ruchu Slow Food, Patricia Atkinson Angielka, która osiadła we F...
  • Autorzy:
  • Wydawnictwo: Literackie
  • Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
  • Data premiery: brak informacji
  • Liczba stron: 288
  • Wymiary: 16,5x23,5 cm
  • EAN: 9788308054864

  Aktualnie niedostępny

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45