Ciasta i desery dla diabetyków w.4
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Agata Lewandowska dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycz...
- Autorzy: Agata Lewandowska
- Wydawnictwo: RM
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: 2023-01-09
- Liczba stron: 160
- Wymiary: 235x165 mm
- EAN: 9788389622761