Pyszne chwasty. Wydanie rozszerzone
Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!
Ewa Wachowicz
Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecze!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i "Elle"
Wyjątkowe propozycje smacznych dań z roślin, które nie zawsze lubimy oglądać w naszych ogródkach - chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.
Czy zamiast uparcie pozbywać się ...
- Autorzy: Małgorzata Kalemba-Drożdż
- Wydawnictwo: Pascal
- Rodzaj okładki: oprawa: twarda
- Data premiery: 2023-05-25
- Liczba stron: 352
- Wymiary: 235x165 mm
- EAN: 9788383171449