Smartfood
Europejski Instytut Onkologii (IEO) terminem tym określa żywność bogatą w składniki bioaktywne, które pozytywnie wpływają na procesy metaboliczne i sprzyjają długowieczności. Innymi słowy, do grupy tej zaliczamy wszystkie produkty, dzięki którym organizm dłużej zachowuje zdrowie, a więc takie, które powstrzymują rozwój cukrzycy, zapobiegają pojawieniu się nadwagi, nowotworów oraz chorób układu krążenia i zwyrodnieniowych.
Nasza książka to zbiór pięknie sfotografowanych, szczegółowo opisanych potraw, który zabierze czytelnika w świat żywności, określonej mianem smartfood. Przedstawione w niej proste przepisy na smaczne dania uzupełnione zostały informacjami na temat sezonowości produktów, ich właściwości odżywczych oraz najlepszych metod przyrządzania. Całość podzi...
- Autorzy: Cinzia Trenchi
- Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
- Rodzaj okładki: oprawa: twarda
- Data premiery: 2017-11-09
- Liczba stron: 160
- Wymiary: 20x26,5 cm
- EAN: 9788327464088