-10%
Dostępność: Mało < 20 (Wysyłka w 3-5 dni roboczych)

Autorka, Anna Wojciechowska, zebrała zbiór 67 przepisów (w pierwszym wydaniu było ich 50) na zupy, przekąski, dania główne i desery wszystko to dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.
Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków!
Ze wstępu do drugiego wydania książki:
Trzy lata temu, wprowadzając na rynek pierwsze wydanie książki pt. Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka, oddawałam ją w Państwa ręce z wielkim niepokojem. Zastanawiałam się, czy zawarte w niej przepisy właściwie uchwycą charakter kuch...
  • Autorzy:
  • Wydawnictwo: Regio
  • Rodzaj okładki: brak informacji
  • Data premiery: brak informacji
  • Liczba stron: 158
  • Wymiary: 23,5x16,5 cm
  • EAN: 9788393104499

42,00 zł

37,80 zł

- 1 +

Darmowa dostawa od 199,89 zł

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45