-10%
Dostępność: Mało < 20 (Wysyłka w 3-5 dni roboczych)

Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy.
Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w świecie fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od klasycznych wyobrażeń.
W książce znajdziecie:
informacje praktyczne jak kupić dobrego śledzia,
anegdoty i ciekawostki oraz obyczaje śledziowe,
ok. 50 przepisów podzielonych wg pór roku i dostępności sezonowych produktów spożywczych:
zima klasyki na wigilijny stół i smaki świąteczne jak śledź piernikowy z salsą malinową, czy śledź zimowy we włoskich orzechach z miodem i cynamonem,
jesień śledź z chutneyem dyniowym, śledź w grzyba...
  • Liczba stron: 240
  • Wymiary: 19x24 cm
  • EAN: 9788381321310

49,90 zł

44,91 zł

- 1 +

Darmowa dostawa od 199,89 zł

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45