Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego
Przykładowe zagadnienia poruszone w książce:
Definicje i określenia,
Wytyczne Rady Europy,
Ocena stanu odżywienia,
Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze,
Zespół Leczenia Żywieniowego,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej,
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta,
Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii,
Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w ostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym,
Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego,
Postępowanie w powikłaniac...
- Autorzy: praca zbiorowa
- Wydawnictwo: Scientifica
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: brak informacji
- Liczba stron: 104
- Wymiary: 17x24 cm
- EAN: 9788393652785