Kuchenne Inspiracje. Desery i dania na słodko
Deser z francuskiego desservir, czyli sprzątać (ze stołu) jest podawany na zakończenie posiłku jako jego słodkie zwieńczenie; może być serwowany na zimno (np. krem, lód, galaretka), na ciepło (np. suflet, budyń, naleśnik), może być też wypieczony, np. tarta. Deser to również doskonałe samodzielne danie serwowane do kawy czy herbaty. Trudno sobie wyobrazić bez deseru jakąkolwiek uroczystość czy spotkanie w gronie przyjaciół.
W książce zamieszczono 50 sprawdzonych przepisów na słodkości poczynając od niewielkich smakołyków podawanych w pucharkach poprzez lody, sorbety i serniczki na zimno na efektownych, ale...
- Autorzy: Siostra Maria
- Wydawnictwo: Martel
- Rodzaj okładki: brak informacji
- Data premiery: brak informacji
- Liczba stron: 112
- Wymiary: 200x140 mm
- EAN: 9788365807649