Kuchenne Inspiracje. Dania bez glutenu
Gluten jest mieszaniną białek występującą w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia oraz w produktach z nich wykonanych, i sprawia, że surowe wyroby mączne są ciągliwe, elastyczne i łatwo dają się formować; jest więc swego rodzaju spoiwem wiążącym składniki ciasta. Niestety osoby chorujące na celiakię lub z innych przyczyn uczulone na to białko muszą je wykluczyć ze swojego jadłospisu. To głównie do nich skierowana jest ta książka zawarte w niej przepisy są alternatywą dla tych z zastosowaniem mąk z glutenem. Jednocześnie pieczywa, placki, makarony, naleśniki czy kluski wykonane wg naszych receptur niewiele ...
- Autorzy: Siostra Maria
- Wydawnictwo: Martel
- Rodzaj okładki: brak informacji
- Data premiery: brak informacji
- Liczba stron: 112
- Wymiary: 200x140 mm
- EAN: 9788365807595