-10%
Dostępność: Brak

Poradnik zawiera przepisy na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy od pieczywa poprzez rozmaite placki, naleśniki, kluski, pizze, makarony po ciasta i ciasteczka.
Gluten jest mieszaniną białek występującą w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia oraz w produktach z nich wykonanych, i sprawia, że surowe wyroby mączne są ciągliwe, elastyczne i łatwo dają się formować; jest więc swego rodzaju spoiwem wiążącym składniki ciasta. Niestety osoby chorujące na celiakię lub z innych przyczyn uczulone na to białko muszą je wykluczyć ze swojego jadłospisu. To głównie do nich skierowana jest ta książka zawarte w niej przepisy są alternatywą dla tych z zastosowaniem mąk z glutenem. Jednocześnie pieczywa, placki, makarony, naleśniki czy kluski wykonane wg naszych receptur niewiele ...
  • Autorzy:
  • Wydawnictwo: Martel
  • Rodzaj okładki: brak informacji
  • Data premiery: brak informacji
  • Liczba stron: 112
  • Wymiary: 200x140 mm
  • EAN: 9788365807595

  Aktualnie niedostępny

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45